Hva skal jeg gjøre hvis et 316L tykkvegget rustfritt stålrør er korrodert

Fordi 316L tykkvegget rustfritt stålrør er korrosjonsbestandig, slagfast og høytemperaturbestandig, brukes det ofte i medisin, kjemisk industri, mat, lett industri, kjemisk maskineri, industrielle rørledninger og mekaniske deler. Selvfølgelig er tykkveggede stålrør også egnet for produksjon og produksjon av eksosrør og ulike basisrørledninger. Imidlertid korroderer tykkveggede stålrør etter en tids bruk. Så, hva skal jeg gjøre hvis 316L tykkveggede rustfrie stålrør er korrodert?

Vi vet at når 316L tykkveggede rustfrie stålrør korroderes av termoelementer, ødelegges den anodiske oksidasjonen og den negative elektroden opprettholdes. Hvis vi prøver å beholde det rustfrie tykkveggede stålrøret som negativ elektrode fra begynnelse til slutt, vil stålrøret ikke lett korrodere. Denne anti-korrosjonsmetoden kalles rørledning katodisk beskyttelse. Dette er også en måte å eskortere på. Den bruker ikke bare bevegelige metallmaterialer som beskyttende filmer, men ødelegger også bevegelige metallmaterialer og vedlikeholder metallmaterialedeler. Videre vitenskapelig forskning kan også utføres uten å ødelegge den anodiske oksidasjonen. Derfor kan den katodiske beskyttelsesmetoden deles inn i beskyttelsesfilmmetoden og metoden for beskyttelse av elektrisk utstyr.

Med en relativt aktiv legering som beskyttelsesfilm, sett den inn i overflaten av det beskyttende 316l rustfrie stålrøret, eller koble det beskyttende metallet med en ledning, slik at beskyttelsesfilmen og det beskyttende metallet blir to sider av den galvaniske cellereaksjonen. Siden beskyttelsesfilmen er et aktivt metall, har den en anodisk oksidasjonseffekt i batteriet, oksideres og skades av korrosiv luft, og den beskyttende legeringen er katoden. Det originale lille batteriet stopper eller svekkes i katodearbeidet, og beskytter deretter metalldelene. Når beskyttelsesfilmen er i ferd med å ruste, kan den erstattes med en annen beskyttelsesfilm.

Derfor er denne anti-korrosjonsmetoden en tapt bilbeskyttelsesmetode, også kjent som en katodisk beskyttelsesmetode. For eksempel er det sinkblokker i gassdampkjeler, og sink er ofte innebygd rundt propellene på skip. Sink er mer aktivt enn jern, så sink korroderer sakte og beskytter ovnen og propellene. Under elektrolyseprosessen er det ikke lett å skade elektroden koblet til den negative polen til strømforsyningen. I denne elektroden er elektronet ikke nødvendig, så det negative veggen 316L tykkvegget rustfritt stålrør i seg selv kan ikke miste elektroner og bli positive ioner.

Den negative elektroden er med andre ord ikke lett å bli skadet. I henhold til dette grunnleggende prinsippet kan vi bruke ekstern strøm til å koble det tykke stålrøret i rustfritt stål med den negative koblingen til svitsjestrømforsyningen som negativ kobling, stille inn hjelpestrømforsyningen og den positive polen til svitsjestrømforsyningen som den anodiske oksidasjonsforbindelsen, og deretter opprettholde det negative mekaniske utstyret. Anodisering kan være noen spillvannsrør, gamle togskinner osv., som korroderer sakte under lave forhold. Denne metoden ligner på beskyttelsesfilmmetoden.


Innleggstid: 17. juni 2024