Forskjeller mellom gløding og normalisering av sømløse stålrør

Hovedforskjellen mellom gløding og normalisering:

1. Avkjølingshastigheten for normalisering er litt raskere enn for gløding, og graden av underkjøling er større
2. Strukturen oppnådd etter normalisering er relativt fin, og styrken og hardheten er høyere enn for gløding.

Valget av gløding og normalisering:

1. For lavkarbon sømløse stålrør med karboninnhold mindre enn 0,25 %, brukes normalt normalisering i stedet for gløding.Fordi den raskere kjølehastigheten kan forhindre det sømløse stålrøret med lavt karbon fra utfelling av fri tertiær sementitt langs korngrensen, og dermed forbedre kalddeformasjonsytelsen til stemplingsdelene;normalisering kan forbedre hardheten til stålet og kutteytelsen til det sømløse stålrøret med lavt karbon.;Når det ikke er noen annen varmebehandlingsprosess, kan normalisering foredle korn og forbedre styrken til sømløse stålrør med lavt karbon.

2. Det medium karbon kaldtrukne sømløse stålrøret med karboninnhold mellom 0,25 % og 0,5 % kan også normaliseres i stedet for gløding.Selv om det kaldtrukne sømløse stålrøret av middels karbonstål med karboninnhold nær den øvre grensen har høy hardhet etter normalisering, er det fortsatt Det kan kuttes, og normaliseringskostnadene er lave og produktiviteten er høy.

3. Kaldtrukne sømløse stålrør med et karboninnhold mellom 0,5 og 0,75 %, på grunn av det høye karboninnholdet er hardheten etter normalisering betydelig høyere enn for gløding, og det er vanskelig å utføre skjærebehandling, så fullstendig gløding er vanligvis brukt for å redusere hardhet og forbedret bearbeidbarhet.

4. Høykarbon- eller verktøystål med karboninnhold > 0,75 % av kaldtrukne sømløse stålrør bruker generelt kuleglødning som en foreløpig varmebehandling.Hvis det er en masket sekundær sementitt, bør den normaliseres først.Gløding er en varmebehandlingsprosess der det kaldtrukne sømløse stålrøret varmes opp til en passende temperatur, holdes i en viss periode og deretter sakte avkjøles.Langsom avkjøling er hovedtrekket ved gløding.Glødede kaldtrukne sømløse stålrør avkjøles vanligvis til under 550 ℃ med ovnen og luftkjøles.Gløding er en mye brukt varmebehandling.I produksjonsprosessen av verktøy, støpeformer eller mekaniske deler, etc., er det ofte arrangert som en foreløpig varmebehandling etter støping, smiing og sveising, og før kutting (grov) prosessering for å eliminere noen av problemene forårsaket av den forrige prosessen.defekter, og forberede for påfølgende operasjoner.

Glødeformål:

 

①Forbedre eller eliminere ulike strukturelle defekter og gjenværende spenning forårsaket av stål i prosessen med støping, smiing, valsing og sveising, og forhindre deformasjon og sprekkdannelse av arbeidsstykket;
② mykgjøre arbeidsstykket for kutting;
③ Foredle kornet og forbedre strukturen for å forbedre de mekaniske egenskapene til arbeidsstykket;
④ Forbered organisasjonen for endelig varmebehandling (slokking, temperering).


Innleggstid: 10-november 2022