Fa'asa'o fa'alelei o paipa u'amea su'i sa'o

Su'ega fa'alelei o paipa u'amea su'i sa'o (lsaw/erw):

Ona o le aʻafiaga o le uʻamea o loʻo i ai nei ma le aʻafiaga o le kalave, o le a faʻapipiʻi totonu o le paipa, ma o le a faʻafefe foi le uelo i fafo.Afai o nei faʻafitauli e faʻaaogaina i se siosiomaga masani o le suavai maualalo, o le a le afaina.

Afai e faʻaaogaina i le maualuga o le vevela, maualuga le mamafa ma le televave o le siosiomaga vai, o le a mafua ai faʻafitauli i le faʻaaogaina.O lenei faaletonu e tatau ona faʻaumatia e faʻaaoga ai meafaigaluega faʻapitoa e faʻavasegaina ai.

O le taʻiala galue o le faʻaogaina o meafaigaluega faʻapipiʻiina o le: o se mandrel ma le lautele o le 0.20mm laʻititi nai lo le pito i totonu o le paipa o loʻo tuʻuina i totonu o le paipa uelo, ma o le mandrel e fesoʻotaʻi atu i le cylinder e ala i se uaea.E ala i le gaioiga a le ea cylinder, o le mandrel e mafai ona siitia i totonu o le nofoaga mautu.I totonu o le umi o le mandrel, o se seti o lola pito i luga ma lalo o loʻo faʻaaogaina e taʻavale ai le uʻamea i se gaioiga faʻasolosolo e faʻatatau i le tulaga o le faʻafefe.I lalo o le taʻavale taʻavale o le mandrel ma le taʻavale, o le faʻamalo ma le faʻalavelave e faʻaumatia, ma o le faʻasologa o le uelo ma le paipa o loʻo sologa lelei le suiga.I le taimi lava e tasi e pei o le faʻafefeteina o togafitiga, o le a faʻapipiʻiina le fausaga o fatu i totonu o le uelo, ma o le a faia foi se sao i le faʻaleleia o le mamafa o le fausaga faʻapipiʻi ma faʻaleleia le malosi.

Fa'atomuaga fa'alelei le fa'alelei:

 

I le taimi o le faʻaogaina o le taʻavale o le fasi uamea, o le a tupu le faʻamaʻaʻaina o galuega, lea e le talafeagai i le faʻagasologa o le paipa, aemaise lava le punou o le paipa.
I le taimi o le faʻagasologa o le uʻamea, o le a faʻatupuina le faʻapipiʻiina o fatu i le uelo, ma o le ai ai le mamafa o le uelo i le uelo, aemaise lava i le fesoʻotaʻiga i le va o le uelo ma le uʻamea faavae..E manaʻomia meafaigaluega faʻafefe vevela e faʻaumatia ai le faʻamaʻaina o galuega ma faʻamamaina le fausaga o saito.
I le taimi nei, o le faʻaaogaina masani o togafitiga vevela o togafitiga faʻamalama i totonu o se siosiomaga puipuia o le hydrogen, ma o le paipa uamea e faʻafefeteina i luga aʻe o le 1050 °.
A maeʻa se vaitaimi o le faʻasaoina o le vevela, e suia le fausaga i totonu e fausia ai se fausaga austenite tutusa, lea e le faʻamaʻiina i lalo o le puipuiga o le ea hydrogen.
O meafaigaluega fa'aaogaina o se fa'ainitaneti malamalama fofo (annealing) meafaigaluega.O meafaigaluega e fesoʻotaʻi ma le taʻavale faʻapipiʻi iunite, ma o le paipa uelo o loʻo tuʻuina atu i togafitiga faʻamalama i luga o le initaneti i le taimi lava e tasi.O mea faʻavevela e faʻaaogaina le faʻaogaina o le eletise poʻo le maualuga o le eletise mo le faʻavevela vave.
Fa'ailoa le hydrogen mama po'o le hydrogen-nitrogen atmosphere mo le puipuiga.O le maaa o le paipa faʻafefeteina e pulea i le 180 ± 20HV, lea e mafai ona faʻamalieina manaʻoga o le post-processing ma le faʻaaogaina.


Taimi meli: Tes-28-2022