Fa'aletonu lelei ma le puipuia o le fa'avasegaina o paipa u'amea (fa'aitiitia)

O le faʻamoemoega o paipa uʻamea sizing (faʻaititia) o le tele (faʻaitiitiga) le paipa talatala ma le lautele lautele i le paipa uamea maeʻa ma le laʻititi laʻititi ma ia mautinoa o le pito i fafo ma le mafiafia o le puipui o le paipa uʻamea ma o latou faʻafeiloaʻiga e fetaui ma le manaoga fa'apitoa talafeagai.

O faaletonu lelei e mafua mai i paipa u'amea sizing (fa'aitiitiga) e aofia ai le geometric dimension deviation o paipa uʻamea, sizing (faʻaitiitia) "laina lanumoana", "fao faailoga", maʻila, abrasion, pockmark, convexity totonu, sikuea totonu, ma isi.
Fua'iga fa'atusa o le paipa uamea: O le eseesega o le paipa u'amea e fa'atatau i le lautele i fafo, mafiafia puipui, po'o le ovality o le paipa u'amea pe a uma le sizing (fa'aitiitiga) e le'i ausia le fua ma le fa'aesea o mana'oga ua fa'amaonia i tulaga talafeagai.

Le fa'apalepale o le lautele i fafo ma le ovality o paipa u'amea: O mafua'aga autu o le: fa'apotopotoga le lelei o le ta'avale ma le fa'aogaina o pu o le sizing (fa'aitiitia) mill, tufatufaina fa'aletonu le talafeagai, le lelei o le gaosiga, po'o le mamafa o le ofuina o le sizing (fa'aitiitia) roller, maualuga tele pe maualalo le vevela o le paipa talatala, ma le vevela axial le tutusa. E masani lava ona atagia i le pu foliga ma le faʻapotopotoga faʻapipiʻi, le faʻaititia o le lautele o le paipa talatala, ma le vevela vevela o le paipa talatala.

Out-o le faapalepale o le mafiafia o le pa paipa uamea: O le mafiafia puipui o le paipa talatala gaosia ina ua uma le sizing (faaitiitia) e le o le faapalepale, lea e masani ona faaalia o le mafiafia puipui le tutusa ma le pu i totonu o le paipa uamea. E masani ona aʻafia i mea e pei o le saʻo o le mafiafia o le paʻu o le paipa talatala, le foliga o le pu ma le fetuunaiga o pu, le vevesi i le taimi o le sizing (faʻaitiitia) le tele o le faʻaitiitia o le paipa paipa, ma le vevela vevela o le paipa talatala.

"Laina lanumoana" ma "faailoga tamatamailima" i luga o paipa uʻamea: "laina lanumoana" i luga o paipa uʻamea e mafua ona o le le fetaui o taʻavale i le tasi poʻo le tele o faʻavaa o le sizing (faʻaitiitia) mill, lea e mafua ai le ituaiga pu e le "" lapotopoto”, ma mafua ai ona tipi le pito o se uila i luga o le paipa uamea i se loloto patino. "Laina lanumoana" e tafe atu i le pito i fafo o le paipa uʻamea atoa i foliga o se tasi pe sili atu laina.

"Fa'ailoga atigilima" e mafua mai i se eseesega patino i le saoasaoa laina i le va o le taʻavale ma isi vaega o le tootoo, ma mafua ai ona pipii le pito taʻavale i le uamea ona valuina lea o le pito o le paipa uʻamea. O lenei faaletonu e tufatufaina i luga o le itu umi o le tino o le paipa, ma o lona morphology o se puʻupuʻu puʻupuʻu, e tutusa ma foliga o se "atigilima", o lea e taʻua ai o le "faailoga tamatamailima". O “laina lanumoana” ma “faailoga atigilima” e mafai ona aveese ai le paipa u'amea pe a tigaina.

Ina ia faʻaumatia le "laina lanumoana" ma le "faailoga tamatamailima" i luga o le paipa uʻamea, e tatau ona faʻamautinoa le maaa o le sizing (faʻaitiitia) faʻamalo ma e tatau ona tausia lelei lona malulu. Pe a mamanuina le pu lola po o le fetuutuunai o le pu lola, e tatau ona mautinoa le itu pu talafeagai puipui tatala tulimanu ma taʻavale gap tau e puipuia le pu mai le misaligned.

E le gata i lea, o le faʻaititia o le aofaʻi o le pu e tasi-faʻavaa e tatau ona faʻatonutonu lelei e aloese ai mai le faʻalauteleina o le paipa talatala i totonu o le pu pe a taʻavale le paipa paʻu maualalo, ma mafua ai ona oomi le uamea i le va o le lola, ma fa'aleagaina le fa'amau ona o le tele o le ta'avale mamafa. O le faʻataʻitaʻiga ua faʻaalia ai o le faʻaogaina o tekinolosi faʻaitiitia o le faʻalavelave e faʻatapulaʻaina ai le faʻalauteleina o le pito i tua o le uʻamea, lea e matua aoga tele i le faʻaitiitia o "laina lanumoana" ma "faʻailoga tamatamailima" o paipa uʻamea. O faaletonu e i ai se aafiaga lelei tele.

Si'ila paipa u'amea: Fa'ailoga paipa u'amea o lo'o tufatufaina i se faiga fa'aletonu i luga o le tino o le paipa. O le ma'ila'ila e mafua ona o le pipi'i u'amea i luga o le ta'avale sizing (fa'aitiitia). E fesoʻotaʻi ma mea e pei o le maaa ma le malulu o le taʻavale, le loloto o le ituaiga pu, ma le tele (faʻaitiitia) le aofaʻi o le paipa talatala. Faʻaleleia mea o le taʻavale, faʻateleina le maaa o le uila, faʻamautinoa le lelei o le faʻafefe o le uila, faʻaitiitia le tele o paipa paipa (faʻaitiitia), ma faʻaitiitia le saoasaoa faʻafefe i le va o le uila ma le uʻamea e faʻaitiitia ai. le avanoa e pipii ai le uila i le uamea. O le taimi lava e maua ai le paipa uʻamea o loʻo i ai se maʻila, o le faʻavaa o loʻo gaosia ai le maʻila e tatau ona maua e tusa ai ma foliga ma le tufatufaina o le faaletonu, ma o le vaega taʻavale e pipii i le uamea e tatau ona asiasia, aveese, pe toe faʻaleleia. O le taʻavale e le mafai ona aveese pe toe faʻaleleia e tatau ona sui i le taimi.

Sisi paipa u'amea: O le sasaina o le paipa uamea e mafua ona o le "taliga" i le va o le sizing (fa'aitiitia) fa'avaa ma le pito i luga o le paipa ta'ita'i totonu po'o le paipa ta'iala o lo'o pipii i le uamea, olo ma fa'aleagaina le pito i luga o le paipa uamea. . O le taimi lava e valuvalusia ai le pito i luga ole paipa u'amea, siaki le paipa ta'iala mo u'amea pipii po'o isi mea fa'apipi'i i le taimi, pe aveese le u'amea "taliga" i le va o fa'avaa masini.

O le pito i fafo o le hemp o le paipa uʻamea: O le pito i fafo o le hemp o le paipa uʻamea e mafua mai i le ofuina o le uila ma faʻafefe, pe o le vevela o le paipa gaoa e maualuga tele, ina ia mafiafia tele le fua o le oxide, ae e e le o lelei ona aveese. A'o le'i lapo'a le paipa talatala (fa'aiti'itia), e tatau ona aveese vave ma lelei le fua o le oxide i le pito i fafo o le paipa u'amea i le vai maualuga-omi e fa'aitiitia ai le fa'aletonu i le pito i fafo o le paipa u'amea.

O totonu o totonu o le paipa uʻamea: O le totonugalemu o le paipa uʻamea e faatatau i le mea moni e faapea pe a faʻaitiʻitia le paipa talatala (faʻaitiitia), ona o le tele o le sizing (faʻaitiitia) le aofaʻi o le faʻavaa tasi o le sizing (faʻaitiitia) masini, o le paipa. puipui o le paipa uʻamea o loʻo punou i totonu (o nisi taimi i se foliga tapuni), ma o se faʻaletonu laina faʻatupuina i luga o le puipui i totonu o le paipa uʻamea. E le tupu soo lenei faaletonu. E masani lava ona mafua mai i mea sese i le tuʻufaʻatasia o faʻavaa taʻavale o le sizing (faʻaitiitia) masini poʻo mea sese matuia i le faʻaogaina o foliga pu pe a faʻapipiʻi (faʻaitiitia) paipa uʻamea manifinifi puipui. Po'o le fata o lo'o i ai se faaletonu fa'ainisinia. O le fa'atuputeleina o le fa'alavelave fa'aletonu e mafai ona fa'atuputeleina ai le fa'aitiitiga taua tele. I lalo o tulaga tutusa le faʻaitiitia o le lautele, e mafai ona aloese mai le tetee i totonu o le paipa uʻamea. O le faʻaitiitia o le faʻaititia o le lautele e mafai ona faʻaleleia atili ai le mautu o le paipa talatala i le taimi o le deformation ma puipuia lelei le paipa uamea mai le convex. I le gaosiga, e tatau ona faʻataunuʻuina le fetaui lelei e tusa ai ma le laulau taʻavale, ma e tatau ona fetuunaʻi ma le faʻaeteete le ituaiga pu taʻavale e puipuia ai le tupu mai o faʻaletonu convex i le paipa uʻamea.

"Faatafafa i totonu" o paipa u'amea: "Faatafafa i totonu" o le paipa u'amea o lona uiga pe a uma ona fa'atupu le tele o le paipa talatala (fa'aiti'itia) e ala i le fa'ameamea (fa'aitiitia) ili, o le pu i totonu o lona vaega fa'asaga e "fa'atafafa" (lua-roller. fuaina ma fa'aitiitiga ili) po'o le “hexagonal” (tolu-roller sizing ma fa'aitiitiga olo). O le "faatafafa i totonu" o le paipa uʻamea o le a aʻafia ai lona mafiafia o puipui ma le saʻo saʻo o totonu. O le faaletonu o le "i totonu sikuea" o le paipa uʻamea e fesoʻotaʻi ma le tau D / S o le paipa talatala, le faʻaitiitia o le lautele, le vevesi i le taimi o le sizing (faʻaitiitia), foliga pu, le saoasaoa taʻavale, ma le vevela vevela. Pe a laʻititi le tau o le D / S o le paipa talatala, e laʻititi le vevesi, faʻaititia le lautele, ma le maualuga o le taʻavale ma le vevela o le taʻavale, o le paipa uʻamea e sili atu ona le tutusa le mafiafia o puipui, ma le ". sikuea totonu” e sili atu ona iloagofie.


Taimi meli: Iuni-11-2024