Su'esu'e le mealilo o le mamafa o le 63014 paipa uamea

I totonu o le uʻamea, paipa uʻamea o se mea masani ma taua, faʻaaogaina lautele i le fausiaina, gaosiga o masini, petrochemical, ma isi fanua. O le mamafa o le paipa uʻamea e fesoʻotaʻi saʻo i lona faʻaogaina ma le tau o felauaiga i inisinia. O le mea lea, e manaʻomia e fomaʻi i le alamanuia ma tagata i faʻalapotopotoga faʻapitoa ona malamalama i le metotia faʻatatau o le mamafa o le paipa uʻamea.

Muamua, o le folasaga faavae o 63014 paipa uamea
63014 paipa uamea o se paipa uamea seamless masani. O ona vaega autu o le carbon ma le chromium. E maualuga le corrosion tete'e ma le malosi fa'ainisinia. O le mea lea, o loʻo faʻaaogaina lautele i le vailaʻau vailaʻau, fau vaa, pusa, ma isi fanua. E tusa ai ma tulaga eseese o gaosiga ma faʻamatalaga, o le mafiafia o le puipui, pito i fafo ma isi faʻamaufaʻailoga o le paipa uʻamea 63014 o le a eseese, ma o nei taʻiala o le a aʻafia tonu ai le fuaina o le mamafa o le paipa uamea.

Lona lua, o le metotia faʻatatau o le mamafa o le paipa uʻamea
O le fuaina o le mamafa o le paipa uʻamea e mafai ona faʻamoemoeina i lona umi ma le vaega faʻasolosolo. Mo paipa u'amea le lelei, e mafai ona fa'atatau le vaega fa'alava i fafo ma le mafiafia o le puipui. Ole fua ole: \[ A = (\pi/4) \taimi (D^2 - d^2) \]. I totonu o ia mea, o le \( A \) o le vaega fa'alava, \( \pi \) o le pi, \( D \) o le lautele pito i fafo, ma \( d \) o le lautele totonu.
Ona fuafua lea o le mamafa o le paipa u'amea e ala i le fa'ateleina o le fua o le vaega fa'alava ma le umi i le mamafa, ma o le fua fa'atatau: \[ W = A \times L \times \rho \]. I totonu ia i latou, \( W \) o le mamafa o le paipa uamea, \( L \) o le umi, ma \( \rho \) o le mamafa o le sila.

Lona tolu, o le fuaina o le mamafa o le tasi mita o le 63014 paipa uamea
Ave 63014 paipa uamea e fai ma faʻataʻitaʻiga, faʻapea o le pito i fafo o le 100mm, o le mafiafia o le puipui o le 10mm, o le umi o le 1m, ma le mamafa o le 7.8g / cm³, ona mafai lea ona fuafua e tusa ai ma le fua faʻatatau i luga: \[ A = (\pi/4) \taimi ((100+10)^2 - 100^2) = 2680.67 \, \text{mm}^2 \]. \[ W = 2680.67 \taimi 1000 \taimi 7.8 = 20948.37 \, \text{g} = 20.95 \, \text{kg} \]

O le mea lea, e tusa ai ma lenei metotia faʻatatau, o le mamafa o le paipa uʻamea 63014 e tusa ma le 20.95 kilokalama i le mita.

Lona fa, o mea e a'afia ai le mamafa o paipa u'amea
I le faaopoopo atu i le auala fuafuaina o loʻo i luga, o le mamafa moni o paipa uʻamea o le a aʻafia foi i nisi o mea, e pei o le gaosiga o gaioiga, mama meafaitino, togafitiga i luga, ma isi. I le inisinia moni, atonu e tatau foi ona mafaufau i le mamafa o le mea fa'aoga e pei o filo ma flanges, fa'apea fo'i ma le a'afiaga o foliga fa'apitoa ma fausaga o paipa u'amea eseese ile mamafa.


Taimi meli: Iul-09-2024