Fa'aletonu masani ma faiga fa'atonutonu o ipu u'amea piki

1. Va'aiga lautele o oloa pikiina: O ipu u'amea pipi'i e faia i u'amea u'amea vevela. A maeʻa le pikiina, o le maualuga o le maualuga ma le faʻaogaina o manaʻoga o ipu uʻamea faʻapipiʻi o oloa faʻapitoa i le va o paʻu uʻamea vevela ma paʻu uʻamea malulu. Pe a faatusatusa i ipu uamea vevela, o le lelei o ipu uʻamea pickled e tele lava: lelei tulaga maualuga, maualuga le saʻo saʻo, faʻaleleia le faʻamaeʻaina, faʻaleleia foliga vaaia, ma faʻaitiitia le faʻaleagaina o le siosiomaga e mafua mai i le pikiina o tagata faʻasalalau. E le gata i lea, pe a faʻatusatusa i oloa faʻafefeteina, e sili atu ona faigofie le faʻafefeteina o mea faʻapipiʻi aua ua aveese le fua o le oxide i luga, ma e faʻaogaina foi i luga o togafitiga e pei o le suauʻu ma le vali. E masani lava, o le maualuga o le tulaga maualuga o oloa taai vevela o le FA, oloa pikiina o le FB, ma oloa faʻafefe malulu o FB/FC/FD. E mafai ona suitulaga oloa fa'apipi'i e fai ai ni vaega fa'avae, o lona uiga, o le vevela e sui ai le malulu.

2. Fa'aletonu masani o ipu uamea pikiina:
O faaletonu masani o ipu uamea pikiina i lona faagasologa o le gaosiga e masani lava: oxide scale indentation, okesene spots (foliga ata vali), gauga sulugatiti (lolomiga faalava), maosiosia, lanu samasama, lalo-pickling, over-pickling, ma isi. ( Fa'aaliga: O fa'aletonu e feso'ota'i ma mana'oga o tu'utu'uga po'o maliliega e ta'ua o fa'aletonu mo le fa'afaigofieina o fa'amatalaga, o fa'aletonu e fa'aaoga i inei e sui ai se ituaiga morphology.)
2.1 Fa'ailoga fua o le u'amea oxide: O le fa'ailoga o le fua o le u'amea o se fa'aletonu i luga o le pito i luga e fa'atupu i le ta'avale vevela. A maeʻa le pikiina, e masani ona oomiina i foliga o togitogi uliuli poʻo ni fasi pepa uumi, faʻatasi ai ma se mea talatala, e masani lava ma le lima e lagona, ma faʻaalia faʻasolosolo pe mafiafia.
O mafuaʻaga o le fua o le uʻamea uʻamea e fesoʻotaʻi ma le tele o mea, aemaise lava o vaega nei: faʻamafanafanaina i totonu o le ogaumu faʻavevela, faʻafefeteina faʻagasologa, taʻavale mea, mea taʻavale, ma le setete, taʻavale setete, ma le taʻavale fuafuaga.
Faiga faʻatonutonu: Faʻateleina le faʻavevelaina, faʻateleina le aofaʻi o pasi solo, ma siaki pea ma tausia le taʻavale ma le taʻavale, ina ia tausia lelei le laina taʻavale.
2.2 Fa'ailoga okesene (fa'aletonu o le valiina o luga o le laufanua): O faaletonu o le okesene e faasino i foliga o le togitogi, foliga o le laina, po'o le lua e tu'u ina ua uma ona fufulu ese le fua u'amea i luga o le u'amea vevela. I le va'aia, e foliga mai o ni 'ese'ese lanu e le masani ai. Ona o le foliga e tutusa ma se ata vali, e taʻua foi o se faaletonu o ata vali. Va'ai, o se mamanu pogisa ma undulating tumutumu, lea e tufatufaina atoa po o se vaega i luga o le mata o le fasi uamea. O le mea moni o se pisia fua u'amea oxidized, o se vaega o mea opeopea i luga, e aunoa ma se pa'i, ma atonu e pogisa pe mama i le lanu. O le vaega pogisa e fai si talatala, ma ei ai se aafiaga patino i foliga vaaia pe a uma electrophoresis, ae e le afaina ai le faatinoga.
Mafua'aga o le okesene (fa'aletonu o le valiina o laufanua): O le a'afiaga o lenei fa'aletonu o le fua u'amea fa'asao i luga o le fa'amea vevela e le'i aveesea atoa, ma oomi i totonu o le matrix pe a uma le ta'avale mulimuli ane, ma tu i fafo pe a uma ona pikiina. .
Fa'atonuga mo nofoaga okesene: fa'aitiitia le vevela o le u'amu fa'avevela, fa'atele le aofa'i o pasi fa'a'ala'au ta'avale, ma fa'amalieina le fa'aumaina o le fa'amalo o le vai malulu.
2.3 Gagau sulugatiti: Gagau sulugatiti o se maanuminumi felavasa'i, pi'o, po'o sone rheological e fa'asaga i le itu ta'avale. E mafai ona iloa i le mata le lava pe a tatala, ma e mafai ona lagona i le lima pe a tigaina.
Mafua'aga o gaugaumana'o: O le u'amea e fa'agata alumini e maualalo le kaponi o lo'o i ai se fa'avae e maua ai. A tatala le u'amea uamea, o le aafiaga deformation fua e tupu i lalo o le gaioiga o le punou o le mamafa, lea e liliu ai le pi'o toniga muamua i se pi'o le tutusa, e mafua ai le gaugau.
2.4 lanu samasama: lanu samasama e aliali i luga o le vaega o le fasi pepa poʻo le uʻamea atoa, e le mafai ona ufiufi pe a uma le suauʻu, e aʻafia ai foliga o le lelei o oloa.
Mafua'aga o lanu samasama: O le gaioiga o le fasimea i fafo atu o le tane pikiina e maualuga, o le vai fufulu e le mafai ona faia le sao o le fufulu masani o le fasimea, ma o le pito o le fasi ua fa'ama'i ma samasama; ua poloka le la'au fusu ma le fa'asu'u o le tane fufulu, ma e le tutusa pito.
O faiga fa'atonutonu mo lanu samasama e: siaki e le aunoa le tulaga o le fa'alava fa'asala ma fa'asu'u, fa'amama le fa'asu'u; fa'amautinoa le mamafa o le vai fufulu, ma isi.
2.5 Sulu: E i ai ni loloto loloto o maosiosia i luga o le fogaeleele, ma o foliga e le masani, lea e afaina ai le tulaga maualuga o le oloa.
Mafua'aga o maosiosia: fa'aletonu matasele; fa'alavalava o le nailoni; leaga foliga o le ipu uamea o loʻo sau; vili fa'amama o le mama totonu o le u'amea vevela, ma isi.
Faiga fa'atonutonu mo maosiosia: 1) Fa'atele le fa'amalo o le matasele ma le talafeagai; 2) Siaki le tulaga maualuga o le liner i taimi uma, ma sui le liner i le tulaga le masani ai i le taimi; 3) Toe fa'aleleia le u'amea u'amea o lo'o sau ma foliga le lelei o le ipu ma le mama totonu.
2.6 Under-pickling: O le mea ua taʻua i lalo-pickling o lona uiga o le fua o le uʻamea uʻamea i le lotoifale i luga o le pito i luga o le fasi pepa e leʻi aveesea mama ma lava, o luga o le ipu uamea e efuefu-uliuli, ma o loʻo i ai una iʻa poʻo vai faʻafefete. .
Mafuaaga o lalo-pickling: E ​​fesoʻotaʻi ma le faʻagasologa o le vaifofo oona ma le tulaga i luga ole ipu uʻamea. O mea autu o le gaosiga o le gaosiga e aofia ai le le lava o le acid concentration, maualalo le vevela, televave tele le saoasaoa o le tamo'e, ma e le mafai ona faatofu le fasi i le vaifofo acid. O le mafiafia o le fua vevela uʻamea oxide fua e le tutusa, ma o le uʻamea uamea o loʻo i ai se foliga galu. E masani lava ona faigofie ona tupu le pipii i lalo i le ulu, si'usi'u, ma le pito o le fasi pepa.
Faiga fa'atonutonu mo lalo o le pikiina: fetu'una'i le faiga o le pikiina, fa'alelei le fa'agasolo vevela, fa'atonutonu le foliga o le ta'avale, ma fa'atūina se faiga talafeagai.
2.7 Ova-Pickling: Ova-pickling o lona uiga o le soona-pickling. O le pito i luga ole fasipepa e masani ona lanu uliuli pe enaena-uliuli, e poloka pe pa'epa'e lanu uliuli pe samasama, ma o le pito i luga ole ipu uamea e masani ona talatala.
Mafua'aga o le soona pipii: E ese mai i lalo o le pickling, e faigofie ona tupu le soona pickling pe afai e maualuga le maualuga o le suka, maualuga le vevela, ma le saoasaoa o le fusi. O le vaega o lo'o fa'apipi'iina e tatau ona aliali mai i le ogatotonu ma le lautele o le fasi pepa.
Faiga fa'atonutonu mo le ova o le pikiina: Fetuuna'i ma fa'alelei le fa'agasologa o le pikiina, fa'atū se faiga fa'agasologa talafeagai, ma fa'atino a'oa'oga lelei e fa'aleleia ai le tulaga tau pulega lelei.

3. Malamalama i le pulea lelei o fasi uamea piki
Pe a faatusatusa i fasi u'amea vevela, ua na'o le tasi le faiga o le pikiina. E masani ona talitonu e tatau ona sili atu ona faigofie le gaosia o fasi uʻamea faʻapipiʻi ma tulaga lelei. Ae ui i lea, o faʻataʻitaʻiga o loʻo faʻaalia e faʻamautinoaina le lelei o oloa pikiina, e le gata e tatau ona i ai i le tulaga lelei le laina pikiina, ae faʻapea foʻi le gaosiga ma le faʻagaioiga tulaga o le faagasologa muamua (umea ma le vevela faagasologa) e tatau ona faʻamautu ina ia lelei le lelei. e mafai ona fa'amaonia mea o lo'o fa'aulu mai vevela. O le mea lea, e manaʻomia le tausisia o le faʻaogaina lelei o auala e faʻamautinoa ai o le tulaga lelei o gaioiga taʻitasi o loʻo i se tulaga masani e faʻamautinoa ai le lelei o le oloa mulimuli.


Taimi meli: Aukuso-26-2024