Europas stålværker står over for nye høje omkostninger for jernmalm i forhold til kokskul

Jernmalm's omkostninger ved at fremstille stål i Europa er steget gradvist i det seneste år og har overgået de dækkede kulomkostninger yderligere.

Jernmalmpriserne i Europa har fået støtte fra kontrakter knyttet til Kina's import spot bøder priser, som er steget til $118/tør mt CFR Kina i denne uge, selv med lavere kontrakt pellet og faste præmier.

En kurv med jernmalmprodukter, inklusive fines, klumper og pellets, der er nødvendige for at producere et ton råjern, nåede $178/dmt CFR Rotterdam-basis i juli, mens inputomkostningerne for met koks var lidt over $60/mt CFR Rotterdam-basis.

Dette efterlod en spredning på næsten $118/mt til fordel for jernmalm og en råjernspris på omkring $238,50/mt.

I juli 2019, mens kurven med jernmalmpriser for at producere et ton råjern var højere til $209/dmt CFR Rotterdam, var spredningen med opfyldt kul $115,50/mt.

Råjernsomkostningerne oversteg $300/mt for et år siden, mens stålpriserne var højere, og stærkere kapacitetsudnyttelse i Europa holdt de samlede omkostninger nede.

Platts skønnede, at det europæiske HRC-stålværk spredt med råmaterialer i juli fortsatte med at spore tæt på 2020-lavet set i juni.


Indlægstid: 14. august 2020