ʻO nā ʻano nānā a me nā kūkākūkā kaʻina o nā welds paipu kila

I loko o ka ʻoihana paipu kila, ʻo ke kuʻi ʻana he ala hoʻohui maʻamau i hoʻohana ʻia e hoʻopili paʻa i ʻelua ʻāpana o ka paipu kila. Eia nō naʻe, pono e nānā ʻia nā welds i hana ʻia i ka wā o ka welding e hōʻoia i ko lākou maikaʻi a me ka hilinaʻi. No laila, pehea mākou e nānā ai i nā welds paipu kila? Ma hope aʻe, e hoʻolauna wau i nā ʻano loiloi maʻamau a e ʻimi i ko lākou mau pono a me nā hemahema.

ʻO ka mea mua, nānā i nā hiʻohiʻona
ʻO ka nānā ʻana i nā hiʻohiʻona ke ʻano maʻalahi a me ka intuitive, e loiloi i ka maikaʻi o ka weld ma ka nānā ʻana i ke ʻano a me ka maikaʻi o ka ʻili o ka weld me ka maka maka. I ka hana ʻana i ka nānā ʻana i nā hiʻohiʻona, pono mākou e makaʻala i kēia mau mea:
1. ʻO ke ʻano o ka weld: Ma lalo o nā kūlana maʻamau, pono ka weld e hōʻike i kahi ʻano like ʻole a maʻalahi me ka ʻole o nā puʻupuʻu a i ʻole nā ​​hemahema.
2. ʻO ka maikaʻi o ka ili o ka weld: Pono ka ili o ka weld e maʻemaʻe, a ʻaʻohe hemahema e like me nā māwae a me nā pores, a pono e nānā ʻia inā aia kekahi kahe unfused i koe ma ka weld. Eia nō naʻe, hiki i ka nānā ʻana ke hāʻawi i kahi kuhikuhi i luna a ʻaʻole hiki ke ʻike i nā hemahema i loko o ka weld, no laila pono e hoʻohui i nā ala ʻē aʻe no ka nānā piha ʻana.

ʻO ka lua, ka hoʻāʻo radiographic
ʻO ka hoʻāʻo radiographic kahi ʻano hoʻāʻo ʻole luku ʻole e hiki ke ʻike i nā hemahema i loko o nā welds, e like me nā māwae, pores, etc.
1. Ho'āʻo radioisotope radiographic: Hoʻohana kēia ʻano i nā radioisotopes ma ke ʻano he kumu radiation e ʻike ai i nā hemahema i loko o nā welds ma ka ʻike ʻana i ka attenuation o ka radiation. He hopena ʻike maikaʻi kēia ʻano, akā ma muli o ka hoʻohana ʻana i nā mea radioactive, pono ia i nā limahana limahana e hana, a aia kekahi pilikia o ka pollution kaiapuni.
2. Ho'āʻo X-ray: Hoʻohana ka hoʻāʻo ʻana i ka mīkini X-ray a i ʻole ka pahu kukuna ma ke ʻano he kumu kukuna e ʻike ai i nā hemahema i loko o nā welds ma ka ʻike ʻana i ka attenuation o ka radiation. He palekana kēia ʻano hana a ʻaʻohe haumia kaiapuni, akā ʻoi aku ke kumukūʻai o nā mea hana a koi i nā limahana limahana e hana a wehewehe i nā hopena.
Hiki i ka ho'āʻo radiographic ke hāʻawi i ka ʻike pololei e pili ana i nā hemahema o loko i nā welds, akā maikaʻi ʻole ka hopena o ka ʻike ʻana i nā welds liʻiliʻi a i ʻole nā ​​pōʻino o ka weld.

ʻO ke kolu, ka hoʻāʻo ultrasonic
ʻO ka hoʻāʻo ʻana ʻo Ultrasonic kahi ʻano hoʻāʻo ʻole luku ʻole e ʻike i nā hemahema i loko o nā welds ma o ka hoʻolaha ʻana a me ka noʻonoʻo ʻana o nā hawewe kani ultrasonic. Hiki i ka ho'āʻo ultrasonic ke ʻike i nā hemahema e like me nā māwae a me nā pores i loko o ka weld a hiki ke ana i ka nui a me kahi o nā hemahema. ʻO nā mea maikaʻi o ka hoʻāʻo ultrasonic ʻo ia ka maʻalahi o ka hana, haʻahaʻa ke kumukūʻai, a hiki ke hana i ka ʻike manawa maoli. Eia nō naʻe, ʻo ka hoʻāʻo ʻana o ka ultrasonic i kekahi mau koi no ka geometry o ka weld a me ke ala hoʻolaha o ka hawewe kani a koi i ka hoʻomaʻamaʻa a me ka hana ʻana e nā poʻe loea.

I ka hōʻuluʻulu ʻana, hiki ke hoʻokō ʻia ka nānā ʻana i nā welds paipu kila ma ka nānā ʻana, ka nānā ʻana i ka radiographic, a me ka nānā ultrasonic. Loaʻa i nā ʻano like ʻole nā ​​pono a me nā hemahema, a hiki ke koho ʻia ke ʻano kūpono e like me ke kūlana maoli. I ka nānā ʻana i ka weld, pono e hoʻolohe i nā kikoʻī hana e hōʻoia i ka pololei a me ka hilinaʻi o nā hopena nānā. I ka manawa like, pono e hoʻoponopono a hoʻoponopono ʻia nā hemahema weld i ʻike ʻia i ka manawa e hōʻoia i ka maikaʻi a me ka palekana o ka paipu kila.


Ka manawa hoʻouna: Jul-02-2024